"Wij spreken de taal van de klant, niet van het wetboek"

 

Joop Polet, directeur-eigenaar en oprichter van administratiekantoor Polet over het ontstaan van administratiekantoor Polet,  de veranderingen in de sector en het belang van jezelf onderscheiden: "voor mezelf bezig zijn als ondernemer is als een droom die uitkomt".  

 

Tweeënveertig jaar. Zolang ben ik inmiddels alweer actief in de administratieve dienstverlening. Na een periode in het bedrijfsleven ben ik in 1990 gestart met Administratiekantoor Polet. Omdat ik de problemen van mijn klanten als ondernemer ook aan den lijve heb ondervonden kunnen we ons goed verplaatsen in hun situatie. We staan als kantoor dicht bij de klant en dat is in deze sector helaas nog steeds niet vanzelfsprekend. 

 

Binnen Polet ben ik voornamelijk bezig met fiscale advisering en het begeleiden van ondernemers bij het halen van meer rendement uit hun organisatie. Daarbij zoek ik altijd naar het verhaal achter de cijfers: de kunst is om in de problemen van klanten juist kansen voor verbetering te zien. Zo helpt Polet ondernemers verder. 

 

Een goede adviseur is iemand die open staat voor het verhaal van de ondernemer en zijn vakkennis constant op een hoog niveau houdt. Daarbij speelt een pro-actieve houding een belangrijke rol. Je moet ontwikkelingen die impact hebben op de onderneming zien aankomen en hierop tijdig anticiperen. En natuurlijk ook passie hebben voor het werk dat je doet. 


"De overheid maakt het voor ondernemers steeds onduidelijker" 

In de administratie wordt steeds meer geautomatiseerd. Klanten hebben meer dan ooit behoefte aan het juiste advies in de juiste fase van hun onderneming. Polet richt zich nu ook specifiek op het koppelen van financiële en overige data om daar inzichten uit te halen. Door het volgen van bijscholing en cursussen bij onze netwerkpartners zijn de adviseurs van Polet altijd op de hoogte van wat er speelt in ons vak. Met die kennis nemen ook de adviesmogelijkheden toe en dat is natuurlijk alleen maar leuk! 

 

 

 

Wil je meer weten over fiscaal rendement voor ondernemers? Neem dan gerust contact op met Joop Polet: jpc@poletbv.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Case informatie

M. Mulder, Directeur MK Konsult B.V.

Ik weet me als DGA door Polet deskundig en plezierig ondersteund. Ik heb al jaren goede ervaringen met hun vakkundigheid, zowel voor wat betreft de feitelijke administratie als hun advisering. Ik voel me als klant gewaardeerd en serieus genomen, ongeacht de vraag waarmee ik kom.

 

Ons kantoor kenmerkt zich door de korte lijnen richting de klant en zijn adviseur. In de ontwikkeling staat naast bijscholing, ook innovatie centraal. Zo hebben we recent een nieuw dashboard geïntroduceerd voor ondernemers: AdministratieActueel. Hiermee heb je real-time inzicht in het reilen en zeilen van jouw onderneming.