"De ondernemer verder helpen, daar doe ik het voor"

 

Een interview met senior adviseur Arie Arends. Echtgenoot, vader van vier en woonachtig in Alblasserdam ('fietsen naar het werk, heerlijk!'). Over het adviseren van ondernemers, bijblijven in het dynamische vakgebied dat administratie heet en bovenal: alles over innovatie. 

 

Voor mij is het belangrijk om in een klein team te werken, waar iedereen veel verantwoordelijkheid heeft en dicht bij de klant staat. Inmiddels werk ik alweer ruim negen jaar bij Polet. Na een opleiding Accountancy aan de HEAO en een uitstapje naar een wat groter accountantskantoor ben ik nu volledig op mijn plek. Binnen Polet ben ik gespecialiseerd in belastingrecht en voornamelijk bezig met het samenstellen van de (grotere) jaarrekeningen, adviesverlening, aangiftes vennootschaps- en inkomstenbelasting, bezwaarschriften en resultaten en prognoses. Heel breed eigenlijk: alles behalve salarisadministratie. Dat is bij ons een apart specialisme. 

Op dit moment ben ik in de afrondende fase van een opleiding tot belastingadviseur en verzorg ik diverse avondopleidingen.

 

'Op vragen van klanten reageer ik direct' 

Ik wil er graag zijn voor de ondernemer wanneer hij extra ondersteuning nodig heeft. Bij Polet werken we als team al lang samen met elkaar, maar ook met onze klanten. Het opbouwen en onderhouden van een goede klantrelatie vind ik een erg belangrijk onderdeel van het werk als belastingadviseur. Als kantoor zijn we relatief klein, maar zeer gemotiveerd om ondernemers op fiscaal- en administratief vlak verder te helpen. En dat begint met goede service en kennis van het vakgebied. Die kennis is bij ons ook allemaal beschikbaar. Daardoor kunnen we snel schakelen wanneer dat nodig is. 

 

 

Klanten bedanken mij vaak voor de snelle reactie en goede service. Ik probeer altijd de verwachtingen van de klant te overtreffen. Dan zorg je ervoor dat een ondernemer altijd weet waar hij aan toe is en niet in onzekerheid hoeft te zitten. Niets is leuker dan wanneer dat lukt en een klant daadwerkelijk verrast is dat er zo snel gereageerd wordt op vragen. Die snelheid en bereikbaarheid vind ik belangrijk. 

 

Een interview met Arie Arends

 

 

Case informatie

Jan Verhoeven 

Deskundigheid, betrouwbaarheid en correctheid spelen een grote rol voor onze duurzame relatie van 22 jaar. Ook op het gebied van juridische zaken hebben wij goede ervaringen met Polet Adviesbureau.

 

Het vakgebied van administratie is de laatste jaren flink aan het ontwikkelen. Wij zien een verschuiving van de vraag: van administratieve taken naar een focus op adviesverlening. De toenemende automatisering maakt het ondernemers ook makkelijker om hun administratie te verwerken. Je ziet dat software steeds meer algemene taken overneemt. Daarmee wordt het uitvoeren van een goede controle en het interpreteren van de resultaten steeds belangrijker. Door actualiteitscursussen, nieuwsupdates en door het volgen van verdiepende opleidingen volg ik de laatste ontwikkelingen op de voet.