Subsidie voor preventie maatregelen na overval

16-09-2016

Bent u recentelijk slachtoffer geworden van een woning- of bedrijfsoverval? Dan kunt u nu tot € 1.000 subsidie ontvangen op het nemen van preventieve maatregelen tegen nieuwe overvallen.

 

Met het oog op de toename van het aantal woning- en bedrijfsovervallen heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie hiervoor een nieuwe subsidieregeling gepubliceerd: de Tijdelijke regeling stimulering preventieve maatregelen woning- en bedrijfsovervallen (OVERVAL). Justitie wil met deze tijdelijke regeling bewoners en bedrijven stimuleren om preventieve maatregelen te treffen die een nieuwe woning- of bedrijfsoverval zouden moeten voorkomen.

In aanmerking komen bewoner(s) van een woning, bedrijfseigenaren en filiaalhouders die slachtoffer zijn geworden van een in hun woning of bedrijfspand gepleegde overval. Zij moeten preventieve maatregelen hebben genomen om een nieuwe overval te voorkomen. De eenmalige subsidie bedraagt maximaal € 1.000. Subsidieaanvragen kunnen doorlopend worden ingediend tot en met 30 juni 2019.